Yeni Bir e-Twinning Projesine Başladık!

Yeni Bir e-Twinning Projesine Başladık!

Okulumuz Almanca Öğretmeni Elif Derya YAMANER KUZEYLİ Polonya, Türkiye, Slovenya ve İtalya ile ortak olarak yürüttüğü "Im Netz der Brieffreundschaften III" adlı e- Twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz ile çalışmalara başladı.

22.11.2023 1541

Almanca öğretmenimiz, Avrupa ülkeleriyle ortak yürütülen "Im Netz der Brieffreundschaften" (Mektup Arkadaşlığı Ağı) projesine okulumuzdan 5 gönüllü öğrenciyle başlamayı uygun görmüş ve Polonya'dan eşleştirildikleri "Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących (Veterinerlik ve Genel Eğitim Okulu – Łomża, Polonya)" okuluyla iletişimini güçlendirmiştir. 

Öğretmenimiz 10. Sınıf öğrencilerimizin, müfredata entegre edilmiş bu özel projeyle bir yandan Almanca dil becerilerini geliştirirken diğer yandan da çeşitli teknoloji araçlarını öğrenerek özgün içerikler oluşturabileceklerini söyledi. Projenin en önemli tarafı da geçmişi günümüzle şekillendirirken aynı zamanda dijital medya okuryazarlığını da geliştirmesi ve öğrencilere iyi örnek olmasıdır.

Dijital medya okuryazarlığı, temelde bireylerin yeni medya ortamlarını etkin kullanabilmek ve medya içeriklerini nasıl okuyacaklarını bilmeyi öğretirken bu medya ortamlarına özgü içerikleri üretebilmeyi de kapsamaktadır. Dijital medya okuryazarlığı yeni iletişim, paylaşım teknolojilerinin ve ortamlarının niteliklerini kavramak, kültürel özelliklerini bilmek ve yeni medya diline hâkim olmak için öğrencilerimiz için önemli bir etkinliktir.

Projemizle hem Almancalarını geliştirerek hem de yurt dışından yaşıtlarıyla tanışma, yazışma fırsatı bulan öğrencilerimiz böylece çeşitli ülkeler ve kültürler öğrenmeye başladıklarını ve basit Almanca kalıpların onlara hiç olmadığı kadar kolay geldiğini söylemişlerdir.

 

Yeni projemiz okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun.