'Lavaboya Değil Fabrikaya' Projemiz Dört Yaşında

Okulumuz matematik öğretmeni Beste Soypak’ ın 2020 yılında başlattığı ve öğrencileriyle yürüttüğü ‘Lavaboya Değil Fabrikaya’ projemiz ile okulumuz dört yılda 130 litreye yakın bitkisel atık yağı DG Doğru Geri Kazanım firmasına göndererek geri dönüşüme kazandırmıştır. 2024 yılında da projemiz devam etmektedir. Bu projeyle amacımız öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmak ve doğanın kirlenmesinde insanın neden olduğu çevresel etkiyi azaltmaktır.

29.01.2024 232

29-01-2024

Genel Bilgilendirme:

Kızartma yağında 400’den fazla uçucu ve uçucu olmayan bozunma ürünü bulunuyor. Defalarca kullanılan bitkisel yağ, içinde oluşan bozunma ürünleri nedeniyle bir süre sonra insan sağlığına zarar vermekte. Bu zararların arasında maalesef ki kanser hastalıklarından kalp ve damar rahatsızlıklarına kadar birçok hastalık yer alıyor. Bu nedenle yağın zamanında gıdadan çekilmesi ve uygun toplama kaplarında toplanarak Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslandırılmış toplama ve geri kazanım tesislerine teslim edilmesi gerekmektedir.

Bitkisel atık yağların bertaraf edilmesi yerine, bu atıklardan faydalanılması, mümkün olduğunca hem çevreye hem insana en yüksek faydayı sağlayacak şekilde geri kazanılmasının sağlanması, en doğru yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde sıkça duyduğumuz ve dünyanın geleceği açısından büyük önem taşıyan geri dönüşüm konusu, atık yağların yönetimi konusunda da bizlere birçok faydalı seçenek sunmaktadır. Geri dönüşüm sayesinde hem atık yağlarımızdan kurtulmak hem de bunları bir faydaya dönüştürmek mümkün olabilmektedir.

29-01-202429-01-2024

29-01-2024